Hoppa till innehållet

Miljøpioneren på kontoret har fokus på genbrug

08.09.2014

HÅG Capisco fra Scandinavian Business Seating er verdens første Svanemærkede kontorstol. I år fejrer den nu ikoniske stol 30 års jubilæum og forbliver en forgænger inden for både miljø og intelligent design.

- HÅG Capisco kombinerer intelligent og udfordrende design, som har holdt i mere end 30 år, med en miljøbevidsthed som hører hjemme i ethvert moderne kontormiljø, siger Carl Peter Aaser, miljøchef hos Scandinavian Business Seating.

En vigtig faktor i Scandinavian Business Seatings miljøarbejde er deres stræben efter et sluttet kredsløb i produktionscyklussen. Derfor er målet for Scandinavian Business Seating, at de ikke behøver nye materialer til fremstillingen af nye produkter, men at alle produkter derimod let skal kunne demonteres og genbruges.

capisco-parts

I dag består en HÅG Capisco af 43 procent genbrugte materialer, og hele 95 procent af stolen kan genbruges. Stolen er konstrueret på en måde, så den er let at demontere, og plastdelene kan adskilles uden brug af specialværktøj. Ingen af delene er støbt eller limet sammen, og de er tydeligt afmærkede for at kunne sorteres og genbruges på bedste vis.

Den unikke, sadelinspirerede HÅG Capisco er fremstillet og genvundet af plastikemballage fra husholdningsaffald. Produktionen foregår i den norske by Røros, og 66 procent af underleverandørerne er Skandinaviske med henblik på at minimere transporten. HÅG Capisco findes også som HÅG Capisco Puls, hvor Scandinavian Business Seating er gået skridtet videre og har minimeret anvendelsen af skum, foruden det mest nødvendige omkring sædepladsen, da skummet er det eneste materiale i stolen, som ikke kan genbruges.

Historisk set har kontormøbler ikke været på forkant med miljøhensyn, og HÅG har længe været alene på markedet i forhold til sit store fokus på bæredygtighed. I dag ser markedet anderledes ud, og Scandinavian Business Seating er glade for den øgede bevidsthed i detailhandlen og blandt forbrugerne. Det betyder, at flere producenter nu må kigge nærmere på deres produktioner for at kunne levere produkter, som ikke bare lever op til de krav, der stilles i forhold til funktion og design men også i forhold til miljøet.

Scandinavian Business Seating stræber efter at skabe produkter med et minimalt kuldioxidaftryk og uden unødvendige kemikalier, og målet er et sluttet kredsløb for materialerne. For at opnå dette har de valgt fem fokusområder i relation til miljøet:

  • Lav vægt. Mindsker spildt materiale, transportomkostninger og minimerer kuldioxidudslippet.
  • Få komponenter. Letter både fremstillingsprocessen, transporten, monteringen og demonteringen.
  • Gode materialevalg. Ingen kemikalier eller skadelige stoffer – genbrugsmaterialer anvendes i så vid udstrækning som muligt.
  • Lang levetid betyder, at der produceres færre produkter og dermed spares ressourcer. Scandinavian Business Seating er en af de få leverandører, som giver ti års garanti på deres stole.
  • Enkel demontering. Produkterne er udformede, så de let kan demonteres uden specialværktøj. Delene limes eller støbes ikke sammen og er tydeligt afmærkede med fokus på genbrug.

For mere information og billeder kontakte:

Scandinavian Business Seating
Projektleder
Carina Jonsson
Tlf. +47 94 53 49 00
carina.jonsson@sbseating.com

Connect Communication
PR-konsulent
Marie-Louise Fugl
Tlf. +45 25 62 95 25
mf@connectcommunication.dk

Product has been added