Hoppa till innehållet

Designikonet, som sætter fokus på bevægelse, er mere aktuel end nogensinde

08.09.2014

Da HÅG Capisco blev lanceret for 30 år siden, revolutionerede den kontormiljøet med sit anderledes udseende og legende design. I dag er den ikoniske stol mere aktuel end nogensinde i forhold til debatten om de helbredsrisici, som følger med et stillesiddende arbejde, hvilket sammenlignes med risici ved rygning. Det betyder, at mange har fået øjnene op for HÅG Capisco, hvis vigtigste egenskab er at fremme bevægelse, selv i en stillesiddende position. Den unikke konstruktion skaber balance og øger brugerens bevægelighed, hvilket stimulerer blodcirkulationen og dermed fremmer helbredet hos de personer, som sidder på en HÅG Capisco.

I dag bruger mange mennesker næsten 80 procent af deres vågne tid på at sidde ned, hvilket gør, at vores valg af stol har en stor indflydelse på, hvordan vi har det. For mange af os er stolen det arbejdsredskab, vi bruger mest – og tilbringer lige så meget tid sammen med som vores egen seng. Alligevel er der mange, som ikke ved, hvilken stol de i virkeligheden sidder på.

- At kunne bevæge sig så frit som muligt, opfordre til forskellige stillinger og aktivere benene er nøgleord for et bedre stillesiddende – og definitionen af hvad en perfekt stol skal kunne tilbyde. Det er derfor, at designikonet HÅG Capisco stadig eksisterer selv efter 30 år på kontoret, siger Anette Kittelsaa, brand- og produktchef hos HÅG for Scandinavian Business Seating.

Ved at bevæge benene sikrer kroppen, at blodet pumpes tilbage op til hjertet for nyt ilt, så kroppen og hjernen kan fungere optimalt. Det er grundtanken bag alle stole fra HÅG og kaldes ’the HÅG movement’. Hvis benene ikke rører sig, mindsker man tilførslen af ilt og nyt blod til hjernen, hvilket medfører træthed, mindre effektivitet og kreativitet. Det påvirker derfor både ens præstationsevne og velbehag. HÅG Capiscos smarte design fremmer i stedet bevægelse og skaber de bedste forudsætninger for, at mennesker med et stillesiddende arbejde kan have det godt.

Da Peter Opsvik designede HÅG Capisco for 30 år siden, hentede han inspiration fra sadlen og rytternes perfekte oprette holdning og aktive ben, som fremmer både vejrtrækningen og blodcirkulationen. HÅG Capisco giver brugeren mulighed for at vælge en højere siddestilling – og skaber dermed bedre forudsætninger for variation og gør det nemmere at rejse sig op.

Om Peter Opsvik
Peter Opsvik er en af Norges mest prominente industridesignere, som har skabt en lang række klassiske stole, alle med den samme idé om bevægelighed, balance og det legende element. Hans designs tager udgangspunkt i, at mennesket er skabt til variation og bevægelse. Han har sat spørgsmålstegn ved sin egen branche, og hvorfor designere lægger så meget arbejde i at forhindre os i at bevæge os og låse os fast i bestemte siddestillinger.

For mere information og billeder kontakte:

Scandinavian Business Seating
Projektleder
Carina Jonsson
Tlf. +47 94 53 49 00
carina.jonsson@sbseating.com

Connect Communication
PR-konsulent
Marie-Louise Fugl
Tlf. +45 25 62 95 25
mf@connectcommunication.dk

Product has been added